Er du udlejer?

Er du udlejer af en eller flere boliger? Hvis du har problemer eller konflikter med en eller flere lejere af din bolig, kan du få en hjælp hos en række instanser, som både dækker private lejemål og almene lejemål.

Som udlejer skal du tage det alvorligt – hvis en lejer kontakter dig og f.eks. klager over de lejevilkår, som der er eller huslejen. Hvis din sag ikke holdbar og stærk – bør du indgå i et forlig med lejer – hvis din sag ikke skal Huslejenævnet eller Beboerklagenævnet. Hvis din sag lander hos én eller begge instanser, kan det blive en ganske dyr og omkostningsfuld omgang for dig, som udlejer.

Konflikter mellem lejer og udlejer

Her er en række instanser, som hjælper og behandler opståede konflikter mellem udlejer og lejer:

  • Huslejenævnet
  • Beboerklagenævnet
  • Boligretten

Du kan få uddybet hvad de forskellige instanser indeholder og kan hjælpe dig med hos Lejeloven.

Undgå en klagesag

Vi opfordrer til at begge parter, skal forsøge til at løse problemet og konflikterne internt. Dog kan du risikere at din sag ryger direkte videre til f.eks. Huslejenævnet. Her vil du først få information og kendskab til din lejers utilfredshed – når selve Huslejenævnet melder dig vedrørende din lejers klage. Hvis dette sker – er der ingen vej uden om den indsendte sag.

Hvis du skal undgå en sag, er det vigtigt at opbygge et tilfredsstillende forhold til dine lejere. Hvis du, som udlejer, har et godt forhold til dine lejere – vil du muligvis få direkte besked fra lejeren, hvis noget på boligen ikke er tilfredsstillende.

For at undgå mulige problemer omkring lejevilkår og husleje kan det være en idé, at have en rimelig og fast husleje. Ydermere skal du sætte dig grundigt ind i lejelovens regler.

Har du spørgsmål eller ønsker mere vejledning? Du kan altid sende os en mail her.